500 долара, ако откриете бъгове във Facebook 01.08 | 09:30

Наградите ще се изплащат за "специфични бъгове"

От Нели Минчева

Социалната мрежа Facebook обяви, че ще раздава парични награди от по 500 или повече долара на софтуерните специалисти, които открият пропуски в сигурността на сайта.

"За да изразим благодарността си към изследователите, специализирани в (информационната) сигурност, предлагаме парични премии за някои бъгове", посочват от едноименната компания в своя блог.

"Първите, които разкрият по отговорен начин" даден пропуск, който би могъл да "компрометира целостта или конфиденциалността на данните на потребителите на Facebook”, ще имат право на премия от 500 долара.

"Екипът ни по сигурността ще оцени всеки открит бъг, за да определи дали той отговаря на критериите, даващи право на премия", казват от компанията. Наградите ще се изплащат за "специфични бъгове".

iNews припомня, че преди около месец Facebook нае на работа младия хакер Джордж Хоц, известен още като GeoHot. Хоц беше обвинен от Sony в пробиването на защитата на конзолата PlayStation 3. Той, освен това е считан за първият, открил начин да отключи iPhone на Apple. От Facebook не уточниха какви ще бъдат отговорностите на GeoHot.

Най-четени