Do the right mix - или как по-малко да използваме колата си в града 11.09 | 12:17

Второто издание на кампанията ни насърчава да комбинираме обществен транспорт, велосипед, ходене пеша

От Лазар Тодоров

"Do the right mix - Придвижвай се разумно" (Направи правилния микс) е второто издание на кампанията, която ни насърчава да комбинираме обществен транспорт, велосипед, ходене пеша и по-малко личния си автомобил в града, съобщи БТА.

Вчера министър Искра Михайлова обяви старта й. Кампанията се координира на национално ниво от Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и цели да обърне внимание на предимствата при комбинирането на различни видове придвижване - градски транспорт, велосипед, пеша или с кола.

"МОСВ е в процес на подготовка на втория вариант на оперативната програма "Околна среда" за периода 2014-2020-та година с амбицията градската околна среда да намери място в програмата, така че да могат да бъдат финансирани обекти, които подобряват средата в града. Тогава бихме могли да имаме инструмента реално  а подкрепим общините в тези техни усилилия", каза министър Искра Михайлова.

Министърът определи кампанията като важна за министерството и в унисон с новата политика, която ведомството провежда в посока развитие на устойчивата градска мобилност. Една от предпоставките за това е фактът, че България е една от европейските страни с все още неразгърнат потенциал в тази сфера.

Водещи

Най-четени