Google+ набра 10 милиона потребители само за месец 15.07 | 12:58

Според прогнозите в края на седмицата се очаква броят им да нарасне до 20 млн.

От Петя Михайлова

Популярността на новата социална мрежа Google +, която стартира в края на миналия месец, расте изключително бързо, съобщaва ИТАР-ТАСС.

Според статистиката на 12 юни потребителите на Google + са достигнали 10 млн.

Според прогнозите в края на седмицата се очаква броят им да нарасне до 20 млн., което превръща проекта в най-бързо развиващия се в сферата на онлайн услугите.

Социалната мрежа работи все още в изпитателен режим и присъединяването към нея става с покана от вече регистрирани потребители. Според експерти, ако в близко време Google не ограничи достъпа, то социалната им мрежа ще расте в геометрична прогресия.

Въпреки че Google + изглежда като "джудже" на фона на Facebook с неговите 750 милиона потребители, експерти му предричат голямо бъдеще.

Според Бил Грос, изпълнителен директор на един от най-успешните бизнес-инкубатори на глобални мрежи, Google+ ще достигне до 100 млн. потребители по-бързо от всяка друга онлайн услуга в историята.

Целта да излезе и да се задържи на пазара на социалните мрежи беше поставена в Google през април тази година, след като поста на генерален директор зае един от нейните основатели Лари Пейдж. Така задачата да догонят и изпреварят Facebook стана приоритет за компанията.

В Google, която е световна търсачка номер 1 считат, че позицията на компанията в света на онлайн информацията е застрашена, тъй като потребителите прекарват все повече време в мрежи като Facebook и Тwitter. В бъдеще те ще станат основни източници на информация, считат експерти.

Водещи

Най-четени