Sony пуска PlayStation Vita в САЩ през февруари 20.10 | 07:27

Новата конзола обещава обещава революция при портативния гейминг

От Георги Георгиев

По време на технологичното изложение Е3 този юни стана ясно, че Sony възнамерява да пусне портативна игрална конзола от следващо поколение – т.нар. PlayStation Vita. Сега вече е ясна и самата дата за излизане на новата джаджа поне в САЩ – 22 февруари 2012г.

Новината бе обявена във вторник (18 октомври) от изпълнителния директор на американското звено на Sony Computer Entertainment Джак Третън по време на интернет конференцията Web 2.0 в Сан Франциско. Цената на устройството, което Тренън нарече революционно, е 249 долара.

Всъщност колко революционна е PlayStation Vita? На външен вид конзолата изглежда като усъвършенствана версия на последната и доста разочароваща портативна гейм-система PSP. Анализатори от Mashable обаче смятат, че тя е доста повече от това, което изглежда на пръв поглед.

Vita разполага с много добра резолюция на екрана, впечатляващ тъч-скрийн контрол, лесни за управление джойстици и камери от предната и задната страна, които предлагат интересен геймплей с добавена реалност. И не на последно място PlayStation Vita изглежда доста по-мощна система от конкурентната конзола Nintendo DS.

Водещи

Най-четени