Mustang навърши 55, но не му пречат да е все по-енергичен 20.04 | 15:29

Happy Birthday в акомпанимент на V-осмак, ауспуси и свирене на гуми звуча по случай рождения ден

От iNews.bg

На 18 април легендарният Ford Mustang навърши 55. Точно толкова години изминаха от началото на производството на легендарния модел. Паралелно може да се каже, че имаше и още един рожден ден – 5 години Mustang в Европа, тъй като колата се появи официално на Стария континент за първи път навръх 50-годишния й юбилей. Преди това нито един европеец не е притежавал Mustang, който да е купил от някое дилърство, а всички са били внасяни от САЩ ссамостоятелно. Макар любовта между него и Европа да датира още от рождението на емблематичния американски "масълкар ” през 1964 г.

От тогава Mustang на Ford е участвал в безброй филми и музикални клипове, като собственост на много известни личности, които сядат зад волана му не само, за да потвърдят каква автомобилна икона е, но и за да го превърнат в културна такава. Феновете по целия свят поддържат страстта, както например мъжът с 5,500 мустанга или "мъжът-Мустанг" , което е и доказателство, че празненствата не са само в периода на рождените дни на модела, а и през цялото време.

2152688

Специална почерпка за рожден ден

Как ще отпразнува Mustang собствения си 55-ти рожден ден? С торта...или с нещо, което носи Mustang настроение? Слушайте внимателно и може дори да чуете, че ауспусите се присъединяват към партито с вдъхновено от V8 представяне на класическата песен "Happy Birthday".

Гледайте видео тук: https://www.youtube.com/watch?v=FRZobCOF3jw&feature=youtu.be

Изграждане на LEGO Mustang

Ford Mustang от 1967 е най-старата автомобилна версия, която е пусната в сериите за строене на LEGO- може да се похвали с повече от 1400 части и с опции за персонализиране. С детайли, включващи заден мост, който може да бъде "закачен" до подробен двигателен отсек под отвора на капака, моделът е голямо предизвикателство за феновете на Mustang и за ентусиастите на LEGO. Ford го постави на изпитание, заснемайки четиричасовото видео по изграждането в специално видео на забързан кадър.

Гледайте видео тук: https://youtu.be/lFurSgBFaJc

2152684

"55" от въздуха

Във Великобритания, 66 ентусиасти караха своите автомобили Mustang заедно и се присъединиха към четири чисто нови и класически модели от собствената колекция на Ford. След това селекцията от автомобили, подреждат формация, така че да изпишат числото "55”

Гледайте видеото: https://youtu.be/wx2Bi5T8SKE

2152686

Mustang Факти

  • Mustang е бил най-продаваното спортно купе в света за 2018 година, както и четири поредни години до тогава.

  • #Mustang е най-популярния автомобилен модел отбелязван в Инстаграм

  • Логото на Mustang "галопира" отляво, защото Мустангът е порода див кон, който е различен от опитомените състезателни коне, с това, че те галопират надясно в американските състезания, гледано от външната страна на пистата.

  • Емблемата на Mustang е сред десетте, които се радват на непрекъснато производство в продължение на повече от 50 години.

2152685

Водещи

Най-четени