9 джихадисти задържани при спецакция в Македония 06.08 | 14:32

Полицията издирва още 27 лица, които проповядват Джихад или се бият за Ислямска държава в Сирия

От iNews.bg

При антитерористична акция македонските сили за сигурност задържаха 9 души – членове на Ислямска държава и издирват още 27 лица в страната. Арестуваните са се били в Сирия на страната на терористичната групировка или проповядват Джихад сред македонското население. Това съобщиха от министерството на вътрешните работи на югозападната ни съседка, предаде БГНЕС.

Спецакцията започна рано тази сутрин и се проведе в няколко градове в страната. Силите на реда издирват още 27 екстремисти, съобщиха от вътрешното министерство, като за 20 от тях се предполага, че се сражават и в момента за джихадистите в Сирия. Сред арестуваните е и имамът на джамиите Тутунсуз и Яя паша Реджеп Мемиши. В джамията Тутунсуз е открито знамето на "Ислямска държава".

"Антитерористичната акция на МВР има за цел да арестува лица, за които има съмнения, че са участвали в паравоенни формирования в Сирия и в други част на света, където има военни конфликти. Акцията има за цел да бъдат арестувани и лица, които набирали македонски граждани за включване във войната в Сирия", каза сутринта говорителят на вътрешното министерство Иво Котевски.

Операцията се провежда в столицата Скопие и градовете Струга, Куманово, Тетово и Гостивар - в западната част на Република Македония. В антитерористичната акция участват и спецчасти на МВР.

 

 

Водещи

Най-четени