Безумие! Мъж заплаши жена си, че ще убие детето им и ще се самоубие 13.01 | 15:56

Пореден случай на домашно насилие

От Цанка Донкова

Пореден случай на домашно насилие се разигра във Варна. Мъж е заплашил жената, с която живее на семейни начала, че ще убие бебето им, а после и себе си, съобщава регионалният сайт Petel.bg.

Сигналът за семейната разпра постъпил в полицията в около 20:25 часа в петък (13.01).

Гневният съпруг първо пребил жена си, а после извадил нож и я заплашил, че ще убие 2-годишното им дете, а след това и себе си. Той грабнал бебето и изчезнал. Щом останала сама, жената веднага се обадила в полицията.

Служителите реагирали незабавно. Час по-късно гневният 33-годишен съпруг бил открит заедно с детето в къща в Аксаково, където семейството живее. Побойникът е задържан в ареста за срок от 24 часа, а 20-годишната майката и детето са настанени в кризисен център. Жената се надява час по-скоро съдът да ѝ издаде заповед за незабавна защита по закона срещу домашното насилие. По случая е образувано досъдебно производство.

Още един случай на домашно насилие се е състоял през уикенда. В неделя (12.01.) друга майка и момиченце на годинка и половина също са били настанени в кризисен център. Причината е, че жената е била пребита от мъжа, с когото живее. Пострадалата и детето ѝ живеят в Несебър.

И в двата случая жените не за първи път са обект на домашно насилие.

Водещи