"Информационно обслужване" било назад с 2,5 млн. лева през 2012 г. 05.08 | 11:00

Финансовото състояние на дружеството през 2013 г. било още по-лошо

От Христина Рафаилова

"Информационно обслужване има загуби за 2012 г. на стойност от 2,5 млн. лева”. Това каза транспортният министър Данаил Папазов пред БНР повод смяната на ръководството на дружеството.  

Според него подобни загуби в бюджета на компанията не е имали никога досега.  От думите на Папазов стана ясно, че и през тази година състоянието на "Информационно обслужване” е още по-лошо. Според него въпреки допълнителните приходи, постъпили в него от референдума за "Белене” и предсрочните парламентарни избори, финансовият резултат на дружеството е по-лош от предходната година. 

Като причина за рокадите министъра посочи и липсата на реформи там. Единствените реализирани промени било съкращаването на персонал. Това обаче не водело до по-висока производителност и повишаване на приходите. 

"Още през месец март трябваше да се актуализира бизнес планът, защото е станало ясно, че няма да бъдат реализирани приходи от основни договори за 2 млн. лв.”, добави министърът. 

Той отрече промените в ръководството да се прави с политическа цел.  Министърът заяви, че много по –важно е развитието на дружеството. 

За новоназначените шефове той заяви, че са хора с експертен и ръководен потенциал. 

Водещи

Най-четени