„Литекс Моторс“ ще изнасят коли в Румъния 12.08 | 11:32

Към момента българските автомобили се продават в Италия, Македония и Сърбия

От iNews.bg

Българският автомобилен производител "Литекс Моторс" ще започне да изнася коли за Румъния. Това стана ясно, след като компанията подписа договор с вносителя от северната ни съседка Alexandros Motors. Родният производител на автомобили ще продължи своята експанзия на пазара в Централна и Източна Европа. Луксозните возила, произведени у нас, вече се изнасят и за Италия, Македония и Сърбия.

От компанията прогнозират сериозен ръст на продажбите извън страната. Също така в бъдеще от "Литекс Моторс" са си поставили за цел да навлязат и на пазарите в Словакия и Унгария.

Според румънската компания Alexandros Motors българските автомобили Great Wall ще се продават добре в страната, тъй като отговарят на всички изисквания за вредни емисии на Европейския съюз (ЕС), а и предлагат отлично качество на достъпни цени.

"Литекс Моторс" ще стартират износа в Румъния с модерния SUV автомобил на Great Wall H6 и с надеждния пикап Street 5. И двата модела ще бъдат предлагани както с бензинови, така и с дизелови двигатели. 

Водещи

Най-четени