"Пайнер" вече не иска отпуснатите й от ЕС пари 30.01 | 20:05

Компанията официално се отказа от европейската субсидия, която предизвика бурни коментари

От Елена Кирилова

"Пайнер Медиа” се отказа от евросубсидията, която предизвика бурни коментари в страната.

Това потвърди и министърът на еврофондовете Томислав Дончев, според който вътрешната проверка на проекта е трябвало да приключи до края на седмицата. Малко преди финализирането й обаче е получено писмо от музикалната компания, в което е посочено, че тя се отказва от отпусната й субсидия.

В деловодството на Управляващия орган на програма "Конкурентоспособност” вече са подадени документи за отказ, предаде в. "Труд". Освен това компанията е изпратила писмо, в което посочва, че техниката, необходима модернизацията й, ще бъде закупена със собствени средства.

Всъщност фирмата можеше да загуби отпусната сума, тъй като скандалът стана причина Европейската комисия да разпореди проверка на целия проект.

Субсидията за "Пайнер Медиа” раздели обществото на две -  на подкрепящи бизнес модела на компанията и на такива, които се обявиха категорично против субсидирането на поп-фолка под каквато и да е форма.

От своя страна, списание Economist обяви за крайно необичайно обяснението на собственика на Пайнер Митко Димитров, че сумата няма да се ползва за поставянето на гръдни импланти. Според изданието това е невероятно обясние за фирма, която си е осигурила почти 1 млн. евро финансиране от Европейския съюз.

Водещи

Най-четени