6 договора за благотворителност до БЧК 17.06 | 15:48

ДФ "Земеделие" подписа договорите за обществена поръчка по програма „Благотворителност”

От Кремена Бедерева

Изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие” (ДФЗ) Румен Порожанов подписа шест договора от общо седемте обособени позиции в процедурата за обществената поръчка по програма "Благотворителност”, съобщиха от институцията.

Сключените договори са за доставка на ориз – І-во качество, спагети, обикновени вафли, пшеничен грис, постни лозови сърми и царевично нишесте, до складовете на Български червен кръст (БЧК).

Към настоящия момент не е сключен договор единствено по позицията за доставка на брашно, тип 500, предвид образувано в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) производство по жалба на един от участниците в процедурата. След произнасяне на КЗК, ДФЗ ще предприеме необходимите действия в съответствие с постановеното решение.

Програма "Благотворителност” действа за четвърта поредна година у нас и е с бюджет над 11 млн. евро. Средствата изцяло се предоставят от Европейския фонд за гарантиране в земеделието. Продуктите ще се раздават на три транша.

Първите доставки в складовете на БЧК ще се осъществят от 20 юни до 8 юли 2011 г., а първото раздаване на продуктите ще се извърши в периода от 11 до 29 юли 2011 г.

Разпределението на храни от интервенционни запаси за социално слаби лица в Европейския съюз е една от пазарните мерки, която се прилага от голям брой държави-членки.

Нейната цел е да бъдат подпомогнати, чрез безплатно раздаване на храни, най-нуждаещите се хора, като част от социалната политика на ЕС, както и да бъдат реализирани неизползваните интервенционни запаси от земеделски продукти.

Водещи

Най-четени