S&P е говорила с големи компании преди да свали кредитния рейтинг на САЩ 07.09 | 14:49

Американският кредитен рейтинг беше понижен само от S&P

От iNews.bg

Представители на авторитетната кредитна агенция Standard & Poor's са се срещнали тайно с група големи инвеститори няколко седмици преди S&P да свали кредитния рейтинг на САЩ, пише Ройтерс, позовавайки се на информация от Wall Street Journal.

Според публикацията представители на Standard & Poor's са провели разговори с компании като Pacific Investment Management, който е собственост на Allianz, TCW Group, Western Asset Management, собственост на Legg Mason и BlackRock.

Пред Wall Street Journal неназовани източници, за които се твърди, че са присъствали на срещите, казват, че след приключването на разговорите у инвеститорите е оставало чувство, че скоро ще има ревизия на американския кредитен рейтинг.

От S&P коментираха, че срещите са част от регулярен процес, който е необходим за осъществяването на добрата работа на агенцията.

На 6 август тази година Standard & Poor's понижи американския кредитен рейтинг до ниво AA+. Така за пръв път от 1941 година насам, когато е основана S&P, агенцията не оценява американската икономика с рейтинг AAA.

Водещи

Най-четени