Автобусният транспорт замирал 25.02 | 10:48

Задължителните касови апарати били капката, която прелива чашата

От Ралица Стоянова

"Бизнесът с автобусен транспорт замира напълно. Задължителното поставяне на касови апарати е капката, която прелива чашата, затова сме готови за протест". Това каза автобусният превозвач от Пловдив Юлиян Бейнов, цитиран от агенция "Фокус".

 На 1 април много от колегите няма да бъдат готови с новите изисквания за касови апарати”, посочи Бейнов.

Той обясни, че превозвачи от Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград и София са готови да излязат на протест.

По негови думи, причините, по които не може да се сложи касов апарат, са много – касовите апарати нямат интернет извън България, няма как да се направи прехвърляне между операторите.

"Много колеги се опитват да сложат интелигентни интегрирани системи, но това също не работи. Има технически проблеми, откъдето и да се погледне това изискване на касовите апарати не работи”, каза още той.

"Дават се помощи на зърнопроизводители, дават се помощи на какви ли не, но на такива като нас, които возим хора, никой не дава. Този бизнес си отива и хората вече са обезверени”, посочи Бейнов.

Миналата седмица представителите на сектора поискаха удължаване на срока за поставяне на фискални апарати в превозните средства, който е до 1 април. Те заплашиха с протест, ако това не се случи.

Водещи

Най-четени