Бобева: До голяма степен изпълнихме мерките в икономическата област 12.06 | 20:05

Оставка ще има, когато политиците се разберат, обяви вицепремиерът

От Симеон Досев

Правителството трябва да бъде оценявано според това как е изпълнило програмата си. Успяхме да изпълним изцяло повече от половината от общо 400 мерки въпреки трудностите. Има и неща, които не свършихме, но правителствата по принцип са за 4 години, а не за 1. Това заяви в ефира на bTV вицепремиерът по икономическо развитие Даниела Бобева. По думите ѝ до голяма степен мерките в икономическата област са изпълнени.

Бобева коментира още, че оставка ще бъде подадена, когато политиците се разберат. "Има си процедури, ще видим как ще мине утре вотът на недоверие", заяви тя.

По отношение на "Южен поток" Бобева заяви, че споразумението с руската страна е сключен според европейското законодателство. "Този проект е в интерес на България", допълни тя. Според нея въпросът е не дали, а кой ще го направи. Вицепремиерът призова още да се изчака изслушването на премиера Пламен Орешарски, който ще обясни всичко за проекта.

"Южен поток" не е проект само на България, а и на други европейски държави. Страната ни не трябва да се държи отговорна за всичко, което се случва покрай него, допълни Бобева.

Водещи

Най-четени