Бобева: Не очаквам неустойки за "Южен поток" 20.06 | 11:47

Въпросът обаче трябва да бъде зададен на Драгомир Стойнев, смята тя

От Симеон Досев

Не би трябвало страната ни да плаща неустойки за проекта "Южен поток", смята вицепремиерът Даниела Бобева. По думите ѝ обаче този въпрос трябва да бъде зададен на икономическия министър Драгомир Стойнев.

Не съм в течение с въпроса какви неустойки има по проекта "Южен поток" в случай, че той бъде окончателно замразен, доколкото знам няма неустойки, заяви тя по време на пресконференция за откриването на годишната среща на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР).

На въпрос дали ЧБТР има интерес да участва в реализирането на този проект президентът на банката Андрей Кондаков отговори, че когато всички въпроси с "Южен поток" се решат, ЧБТР с удоволствие ще участва в проекта.

По отношение на наредбата за избягване на концентрация на капитали в една банка, Бобева коментира, че с изключение на някои енергийни дружества това постановление на МС се спазва, предаде БТА.

Междувременно руското издание РИА Новости информира, че газопроводът "Южен поток" може да промени маршрута си, в случай че България напусне проекта. Съществува теоретична възможност той да бъде пренасочен през територията на турската страна. Засега обаче този въпрос не се обсъжда. Това е заявил министърът на енергетиката в Русия Александър Новак, който в четвъртък е имал среща с турския си колега Танер Йълдъз

Водещи

Най-четени