Борисов: Временна работа за работниците от ОЦК "Кърджали" ще има 17.05 | 16:20

Който от тях иска, ще работи в "Горубсо-Мадан" или в Пловдив

От Ивайло Ачев

Договореност за намиране на временна работа за служители от ОЦК "Кърджали" в "Горубсо – Мадан" и в Комбинатът за цветни метали (КЦМ) в Пловдив има. Това е казал премиерът Бойко Борисов, съобщават от КНСБ.

Борисов е поел ангажимент на база на изготвените списъци с желаещи да работят в двете дружества да се осигури превоз от Кърджали до избраната фирма в Мадан или Пловдив.

Освен това Борисов и президентът на КНСБ Пламен Димитров ще се срещнат и ще обсъдят ситуацията с ОЦК "Кърджали". Премиерът обеща да работи за спешно финализиране на преговорите с банките-кредитори и намирането на нов инвеститор за предприятието в Кърджали.

За недопускане на екологична катастрофа в Кърджали от спирането на ОЦК "Кърджали" ръководството на КНСБ настоява временно изпълняващият длъжността директор на предприятието Валентин Манев да осигури незабавно изплащане на поне част от дължимите възнаграждения на над 30-те работници и специалисти, поддържащи необходимия минимален технологичен процес в комбината.

Според последна информация интерес към комбината в Кърджали има, но потенциалните инвеститори тепърва трябва да се убеждават в предимствата на предприятието.

Водещи

Най-четени