ВМЗ-Сопот с нов собственик от ноември 03.09 | 15:11

Трима стратегически инвеститора са подали оферти за завода

От Ралица Стоянова

Вазовски машиностроителни заводи - Сопот" ЕАД (ВМЗ-Сопот) ще има нов собственик до ноември. Това обяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в Пловдив, информира БНР.

Той увери че дейността на дружеството няма да се променя, ще се запази размерът на възнагражденията и няма да бъдат съкращавани хора.

До момента трима стратегически инвеститори са подали оферти. Желаещите са български фирми - единият кандидат е адвокатска кантора, подала запитване от името на клиент, а другите двама са производители и търговци на специализирано оборудване.

ВМЗ-Сопот е в процедура по приватизация от 10 юли тази година. Максималният срок за извършване на процедурата е 165 дни. През това време държавата трябва да изчисти всички задължения, в това число и заплатите към работниците.

До изтичането на крайния срок бяха закупени четири конкурсни документации за участие в конкурса за приватиация от: "Сейдж Консултантс” АД, София; "Емко" ЕООД, София; "Дунарит” АД, Русе и адв. Тихомир Трендафилов, София.

Водещи

Най-четени