Дадоха зелена светлина на сделката между Lactalis и Parmalat 14.06 | 16:01

На 23 май Lactalis направи предложение за изкупуване на останалите дялове в Parmalat

От iNews.bg

Европейската комисия (ЕК) даде одобрението си на сделката между френската Lactalis и италианската Parmalat. Двете компании действат в областта на производството на млечни продукти.

Анализът на регулатора обаче показа, че сделката няма да доведе до нарушаване на конкуренцията в Италия или на пазара в някоя от държавите в Европейското икономическо пространство.

Проверени са секторите за производство и продажба на прясно и пастьоризирано мляко, сметана и сирене. Обединението на двете компании няма да наруши значително съществуващата структура на пазарите. На тях има достатъчно конкуренти, дори и обединени пазарните дялове на двете компании не са толкова големи, че да предизвикат проблеми.

Основната дейност на Lactalis е производството на мляко, сирена, сметана и масло, докато Parmalat освен млечни продукти, произвежда и плодови сокове.

Припомняме ви, че през март 2011 година Lactalis стана собственик на 28.97% от капитала на Parmalat. На 23 май френския концерн подаде заявка за публично изкупуване и на останалите акции от Parmalat.

От ЕК допълват, че са получили нотификация за сделката на 4 май.

Водещи