До края на юни назначават експертиза с международно участие в КТБ 25.06 | 12:13

Възможно е част от тези експерти да бъдат привлечени и като експерти по делото

От iNews.bg

До края на месеца ще бъде назначена експертиза в Корпоративна търговска банка (КТБ) с международно участие. Целта е да се установи как е функционирала банката, каза главният прокурор Сотир Цацаров. Възможно е част от тези експерти да бъдат привлечени и като експерти по делото.

По думите му експертизата се назначава близо година след началото на разследването, тъй като е трябвало да се осигурят средства за нея. 

Цацаров обясни, че други три експертизи са почти готови. Що се отнася до тази, която предстои да се назначи и за която той уточни, че не е много скъпа, ще е предмет, както на първоначалните одитиращи доклади, които установиха липси в КТБ, информира БНР. 

Обвинител номер едно заяви, че влизането на делото за КТБ в съда ще зависи от крайното решение на сръбските власти, както и че ако те откажат да предадат Василев, делото срещу него ще се гледа в условията на задочно производство. 

На въпрос дали ще се затрудни работата на разследващите заради 15-те обвиняеми с различни позиции, главният прокурор отказа да отговори, но даде да се разбере, че делото няма да се разделя на отделни части срещу Цветан Василев и представителите на ръководството на КТБ, срещу представителите на БНБ, както и срещу одиторите. Главният прокурор обаче не се ангажира със срокове, в които делото ще влезе съда.

Водещи

Най-четени