До обяд пускат bTV и TV7 по "Булсатком" 23.01 | 11:28

Спорът между оператора и телевизиите се очаква да приключи с подписани договори, увери Московски

От Ивелина Георгиева

Спорът между кабелния оператор "Булсатком" и телевизиите bTV и TV7 е в крайната си фраза на преговори. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски и допълни, че под егидата на транспортното министерство и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) са положени много усилия относно процеса на преговори.

Около обяд днес всичко ще бъде приключило, с подписани договори, посочи Московски.

"Искрено се надявам до обяд да бъдат подписани новите договори и да се възстанови излъчването през "Булсатком" от тези телевизии", коментира още транспортният министърът.

Основните искания на участниците в спора са били да се вземат допълнителни мерки, тъй като се отчита наличието на сив сектор. Московски увери, че министерството е поело ангажимента заедно с НАП и МВР да вземат мерки и да се преборят със сивия сектор в бранша.

Скандалът с bTV и "Булсатком" започна в края на декември 2012 година, когато изтече договорът ѝ с оператора. Телевизията не искаше да го продължи заради сумата, която взема от оператора за предаванията си.

"Булсатком" пък беше обвинен от телевизията, че крие реалния брой на абонатите си. По-късно отказ да преподпише договора си направи и телевизия TV7.

Водещи

Най-четени