Добрев: Подкрепяме компаниите, които искат да инвестират 02.10 | 15:06

Министърът открити модернизирана фабрика за 2 млн. лв. в Сандански

От Ралица Стоянова

Полагаме усилия, за да подкрепим компаниите, които имат желание да инвестират. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по време на откриването на новата фабрика на "Салвамед” АД в град Сандански.

"Италианските инвестиции в България са едни от най-сериозните и са предимно в сферата на производството. Те разкриват десетки хиляди работни места в страната", каза Добрев.

Проектът за технологична модернизация на "Салвамед” АД е на стойност близо 2 млн. лева, половината от които са безвъзмездна финансова помощ по ОП "Конкурентоспособност”. Фирмата е специализирана в производставото на превързочни материали и гипсови бинтове, информират от МИЕТ.

"Въпреки че икономическата ситуация е все още трудна, тази инвестиция се случва. Това е доказателство, че правителството е успяло да създаде  подходящата бизнес среда", подчерта Добрев.

Той припомни, че от шест месеца към всеки инвеститор клас А, B и C има персонален асистент. Предстои Народното събрание да разгледа промените в Закона за насърчаване на инвестициите, с които за всички инвестиции клас А и В ще се възстановяват направените от работодателя осигуровки за период от две години. Това ще намали разходите на инвеститора за човешки ресурси със 17,4%, обясни министърът.

Добрев подчерта, че всички инвеститори, с  които в момента се преговаря, приемат промените като изключително добра новина.

Водещи

Най-четени