България се позиционира по пътя на инвестициите 02.10 | 11:52

Това заяви Плевнелиев на откриването на завод за фиброоптични компоненти в София

От Елена Кирилова

България се позиционира по пътя на инвестициите, каза президентът Росен Плевнелиев по време на откриването на завода за фиброоптични компоненти в столицата, съобщава агенция "Фокус”.

По думите на държавния глава той е изключително доволен, тъй като фабриката отговаря на най-високите стандарти за качество и благодарение на нея ще изнасяме продукция към целия свят.

Плевнелиев подчерта, че световен лидер, който е символ на най-доброто в технологиите за пренос и данни, инвестира в България. Благодарение на това 100 млади и интелигентни българи ще получат по-добро бъдеще.

Ако до 2008 се инвестираше в недвижими имоти, днес това са едва 15%, останалите 85% са фабрики, индустрии, машини, отварящи нови хоризонти за бъдещето.

"Гордея се, че именно Швейцария, държавата символ на най-високо качество, е избрала именно България", каза Плевнелиев. Той подчерта, че швейцарците са силен народ, който има ясна визия и е показал сериозни резултати.

България успя в рамките на една година да подобри конкурентоспособността си и стана 12-та, като преди това беше на 74-та позиция, заяви държавният глава. Първото място се заема именно от Швейцария.

Водещи

Най-четени