Дянков не е изненадан от нарушенията в обществената поръчка за "Белене" 10.07 | 18:06

Одитират спортните федерации

От Ралица Стоянова

Не е изненада констатацията на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за нарушения на НЕК при възлагането на обществена поръчка за АЕЦ "Белене", смята финансовият министър Симеон Дянков.

Той е разпоредил агенцията да одитира всички спортни федерации до края на годината. Разпореждането е направено в края на миналата седмица, информира БТС.

Досега са проверени три спортни федерации и са открити големи нарушения, съобщи Дянков.

Промяната на Закона за финансовия инспекторат от май миналата година, която вече е в сила, е положителна, защото сега финансовият инспекторат има много повече възможности да работи,  смята Дянков. "Предишният закон не би позволил финансовият инспекторат да влезе в НЕК, не беше възможно работа в държавни търговски дружества.

Сега е факт и аз смятам, че още много такива нарушения ще се намерят, докато стигнат до момента да разберат, че нито общините, нито федерациите, нито държавните търговски дружества, могат да спят спокойно, ако вършат глупости, защото рано или късно финансовият инспекторат ще ги хване", добави финансовият министър, цитиран от Агенция "Фокус".

Агенцията за държавна и финансова инспекцияе извършила общо 109 проверки през второто тримесечие на 2012 година.

Водещи

Най-четени