Забраната за пушене увеличавала корупцията 23.11 | 09:59

Пушачите вкарват 1,5 млрд. лева в хазната - какво не ви харесва в тези пари, попита Слабаков

От Ралица Стоянова

Тоталната забрана за тютюнопушене на обществени места е пореден начин да се увеличи корупцията у нас, смята режисьорът Андрей Слабаков.

Пушачите вкарват над 1,5 млрд. лева от акциз в държавната хазна, посочи Слабаков пред TV7 и попита риторично – "какво не ви харесва в тези пари".

Слабаков, който беше водеща фигура по време на протестите вчера, заяви че му е писнало да българите да бъдем разделяни – било то на пушачи и непушачи.

Той разкритикува анкетите, които питат гражданите дали са "за" или "против" пълната забрана за тютюнопушене. Режисьорът обясни, че протестите не са за това. Те нямат против да е забранено, но да има и алтернативата на заведения, в които се пуши и са добра климатична система и отговарят на стандартите.

Баскетболният треньор Тити Папазов от своя страна обърна внимание на тази страна на проблема, която засяга възпитанието на децата. По неговите думи е важно те да придобият добри навици от ранна възраст и да осъзнават ясно какви са аспектите на този порок.

Папазов обърна внимание на проблема с все по-ранното пушене сред младежи и деца.

Спортистът обаче е категоричен, че забраната е въведена малко прибързано и рязко и по този начин не е била дадена възможност на бизнеса да реагира и то във времена на тежка финансова криза.

Според него положително, че много хората излязоха на протест, за да защитят своите лични  интереси - нещо, което рядко се случва у нас.

 

 

Водещи

Най-четени