Земеделците не искат да си имат свой зам.-министър 10.06 | 17:35

Те не били в състояние да номинират заместник на Греков

От Христина Рафаилова

Браншовите организации в земеделието не искат да си имат свой зам.-министър. Това става ясно от писмо на Националната асоциация на зърнопроизводителите до шефа на аграрното ведомство Димитър Греков. 

В него от неправителствената организация заявяват, че идеята те да имат правото да излъчат зам.-министър на земеделието е новаторска.  

В текста се казва, че в момента от бранша нямат възможност да направят подобна номинация. Причината за това било състоянието на представителност и организираност на НПО-тата в сектора. 

От асоциацията смятат, че Греков сам трябва да сформира екипа си. След това обаче те настояват да бъде инициирано обсъждане на правилата за представителност на всяка организация и формирането на Национален браншови съвет в земеделието.

"Смятаме, че браншовата и политическата дейност са несъвместими и по тази причина не може да участваме в политически кабинети. Призоваваме ви да оттеглите предложението си за излъчване на заместник-министър от браншовите среди, тъй като това ще противопостави и разедини допълнително браншовите организации в сектор "Земеделие".

Водещи

Най-четени