И на Оксфордския университет се налага да затяга колана 23.02 | 11:30

Университетът е получил 20 млн. паунда от дарения през миналата година

От iNews.bg

Оксфордският университет публикува финансовите резултати за 2010 година. Периодът обхваща учебната година – започва през август 2009 и приключва на 31 юли 2010 година.

Финансовите документи показват, че през миналата година най-престижното учебно заведение в света е получило приходи в размер на 289 млн. паунда. В тази сума са включени всички доходи за колежите – таксите за обучение (74 млн. паунда), държавните субсидии за проучвания и други източници.

Разходите на университета са 286,5 млн. паунда. Това означава, че през миналата година Оксфордският университет има печалба от дейността си в размер на 2,5 млн. паунда.

Въпреки позитивния резултат, от учебното заведени разказват, че е трябвало да преглътнат някои свивания на бюджета. "Готови сме да реагираме и на допълнително орязване на държавните субсидии", коментират от ръководството.

Финансовите резултати показват, че приходите от основната дейност на университета са 130 млн. паунда и покриват по-малко от половината от разходите. Над половината от приходите (159 млн. паунда) пък идват от участието на учени в конференции, други търговски приходи и дарения (20 млн. паунда).

Водещи

Най-четени