Искат обяснения от двама от кандидатите за "Булгартабак" 14.07 | 17:35

Агенцията по приватизация чака още документи от BAT и Си Би Фемили Офис до 19 юли

От Деляна Петкова

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол допусна австрийското дружество "БТ Инвест",  участващо в конкурса за продажбата на 79.83% от капитала на"Булгартабак - Холдинг” АД, до следващите етапи в процедурата, съобщиха от институцията.

По отношение на документациите подадени от " Бритиш Американ Табако" Ltd, Лондон (BAT) и "Си Би Фемили Офис Сървис”, също от Австрия, агенцията поиска в срок до 19 юли 2011г. кандидатите да дадат разяснения и документи, във връзка с подадените от тях документации за съответствие с предварителните квалификационни изисквания.

iNews.bg припомня, че на 4 юли в агенцията по приватизация бяха получени три оферти за покупката на дялово в тютюневия холдинг. Общо десет пък закупиха документи за участие в конкурса.

Тогава от агенцията коментираха, че до 25 юли ще бъдат дадени сертификати и ще стане ясно коя от фирмите ще има право да наддава за покупката на 5.8-те милиона акции от "Булгартабак".

Плановете за приватизация обаче не минават без протести - в средата на юни работещите в дружествата под шапката на холдинга се оябвиха против раздържавяването на "Булгартабак".

Водещи

Най-четени