Като няма хляб, ще ядем... пилешко 29.10 | 12:18

Пилешкото месо поевтинява заради промоциите в големите вериги

От Ралица Стоянова

Пилешкото месо поевтинява през периода 17-24 ноември, сочат данните на Министерството на земеделието и храните, обобщени от Econ.bg.

Цената на замразеното пиле е паднала с 39 стотинки. Причината са провеждащите се в големите вериги в страната промоции, които са довели до поевтиняването на продукта с цели 81 стотинки в ГТВ в страната. Охладеното пиле също бележи промяна – то се е продавало със стотинка по-евтино.

Цената на прясното пиле на дребно също търпи леко понижение през периода със стотинка до ниво от 5,35 лева за килограм.

Агнешкият бут и агнешката плешка са поевтинели на седмична база с по 15 стотинки, съответно до цени от 13,99 лева и 13,63 лева за един килограм. Единствено цената на цялото агне на дребно е останала без промяна.

Цената на захарта е паднала с още 1 стотинка до ниво от 2,26 лева за килограм.

Рафинираното слънчогледово олио продължава да поскъпва. През изминалата проучвана седмица цената му на дребно се е покачила с още 1 стотинка до 3,22 лева за един литър.

Брашното тип 500 е поскъпнало с 1 стотинка до 1,12 лева.

Без промяна са останали средните търговски стойности на двата размера яйцаM и L. И тази седмица малките яйца са се продавали на дребно средно за 28 стотинки за брой, а големите – за 30 стотинки.

Миналата седмица зърнопроизводители прогнозираха, че цената на хляба може да достигне и да надхвърли 2 лева. Причината е заплахата новата реколта да не поникне заради липсата на дъжд.

Водещи

Най-четени