Компания към БЕХ ще участва в следващия търг за активите на „Химко“ 21.03 | 20:08

От БСП настояват държавата да участва в следващия търг

От iNews.bg

От БСП настояват държавата да участва в следващия търг за придобиване на активите на "Химко", като това трябва да стане чрез специално създаденото дружество "Енергийна инвестиционна компания" към Българския енергиен холдинг.

Това заяви депутатът и зам.-председател на БСП Янаки Стоилов пред журналисти във Враца. Той припомни, че през тази седмица е имало таен търг за продажбата на обявения в несъстоятелност торов завод, на който не се явиха купувачи.

По думите му следващият търг вече е насрочен за следващата седмица, когато предварителната цена на "Химко" ще бъде намалена с 20%. Според Стоилов на такава цена, компанията към БЕХ може да
придобие остатъчните активи на химическия завод, а след това да предприеме следващите стъпки за въвеждане в експлоатация.

Янаки Стоилов, народни представители от "Коалиция за България", членове на Националния съвет на БСП участваха в среща с членове и симпатизанти във Враца, на която бяха представени както резултатите досега от управленската програма на правителството, така и актуални въпроси за бъдещи действия, които са били обсъдени на последното съвместно съвещание в края на предходната седмица.

Икономическото възстановяване и развитие са сред приоритетите, каза Стоилов. Той допълни, че правителството е приело да подготви програма за реиндустриализация на страната до 2020 г., като първият етап трябва да бъде изпълнен до 20 април.

Социалистът посочи, че в тази програма ще бъдат използвани всички форми на инвестиции и държавно участие, включително чрез използване на държавни компании, партньорство с частни инвеститори, държавни структури за партньорство с чужди икономически структури, предаде БТА.

Водещи

Най-четени