Лот 1 на "Марица" се строи по график 04.07 | 18:26

До края на август приключват археологическите проучвания

От Деляна Петкова

Строителството на Лот 1 на магистрала "Марица" - Оризово - Димитровград върви по график. На трасето работят 250 работници и 130 машини. В това се увериха премиерът Бойко Борисов, регионалният министър Лиляна Павлова. 

Трасето е с дължина 31,4 километра, а изпълнител е Кооперативно Дружество "Кооператива Муратори & Чементисти - чи. ем. чи. ди Равенна". 

Очакванията са до края на август да приключат археологическите проучвания в този участък. Работата се извършва от четири екипа, като за тези дейности са отпуснати 530 хил. лева, обясни Павлова. До дни ще започне изграждането на 500-метров мост над река Марица. 

Лот1 на "Марица" ще бъде приключен през есента на 2013 година. Общата стойност на договора за изграждането на този участък е 159,7 млн. лева (с ДДС). Проектът получи финансиране по ОП "Транспорт". 80% от средствата за изграждането на трасето идват именно по тази програма.

Останалата част е финансиране от националния бюджет. 

Проверката показа, че паралелно върви и строителството на Лот 2 на "Марица". Изпълнени са 40% от предвидените действия. Очакванията са до края на годината и този участък да бъде подготвено за асфалтиране. 

На инспекцията на трасето от село Зетьово присъстваше още и министърът на земеделието Мирослав Найденов и областният управител на Стара Загора Недялко Недялков, допълват още от областната администарция. 

Водещи

Най-четени