Мирослав Николов: Ще обжалвам решението да бъда освободен 10.07 | 19:05

Съмнявам се на заседанието на ДФ "Земеделие" да е имало кворум, обяви той

От iNews.bg

"Ще обжалвам решението да бъда освободен". Това заяви в ефира на БНТ Мирослав Николов, за който по-рано от ДФ "Земеделие" обявиха, че е освободен от длъжността изпълнителен директор заедно със заместничката си Виолета Александрова.

Николов изрази съмнение да е имало кворум за обявяването на освобождаването и допълни, че протокол от заседанието на управителния съвет не му е връчван. Той припомни за подадената вчера оставка на членовете му. По думите му през последните дни не са били изразени никакви мотиви за освобождаването му.

Към момента Програмата за развитие на селските райони е единствената, която плаща свежи пари към бенефициентите след като бяха спряни европрограмите, заяви от своя страна Виолета Александрова.

Двамата категорично отрекоха във фонд "Земеделие" да има корупция.

"Не можем да влияем на бенефециентите. Кметовете сами обявяват обществените поръчки. На фермерите също не можем да влияем, тъй като всеки се води от собствената си логика", коментира Александрова.

"Когато служебният министър дойде, ще приемем волята му", категорични са двамата. "Ако той не иска да работи с нас, ще си подадем оставката. Смятам, че това е цивилизованото решение", обяви Александрова.

Водещи

Най-четени