Наградиха най-добрите работодатели 30.11 | 13:18

Победителите са "Макдоналдс", "Телерик" и "Тавекс"

От Ралица Стоянова

Наградите "Най-добри работодатели 2012" бяха връчени на официална церемония снощи (29 ноември).

Наградени бяха общо 9 работодатели в три категории – Малки (до 250 служителя), Средни (между 250 и 1 000 служителя) и Големи компании (над 1 000 служителя), съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Победители в трите категории са съответно финансовата фирма "Тавекс" ЕООД, технологичната компания "Телерик" АД и ветеранът в сферата на бързото хранене "Макдоналдс България".

Компаниите бяха отличени от традиционното проучване на консултантската фирма Aon Hewitt България, в рамките на което са изследвани мнението и ангажираността на служителите в България през 2012 г. То е базирано на база оценките на 9 167 служители и 257 топ мениджъри.

Според организаторите на изследването основното, което е нужно, за да бъде един служител мотивиран, е той да се чувства ценен и специален за работодателя, както и да има възможност за кариерно развитие и обучения. Това заявиха от Aon Hewitt по време на снощната церемония.

От своя страна министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, който връчи една от наградите, пожела на организаторите догодина да им бъде още по-трудно да изберат победител.

"Аз винаги съм твърдял, че инвестициите в човешкия ресурс, в доброто управление на човешките ресурси в една компания е залог за нейния успех и много се радвам, че с всяка година се увеличава броят на компаниите, които управляват добре", заяви социалният министър.

Средната ангажираност на служителите се е повишила спрямо минали години и за 2012 година тя е 67%.

Водещи

Най-четени