Наесен с песен и премерена скорост ще караме по АМ "Марица" (СНИМКИ) 30.06 | 15:11

42% от дейностите по Лот 1 са изпълнени, а по Лот 2 – 72%

От Мария Стоянова

Още през ноември може да приключи изграждането на автомагистрала "Марица". Това съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Проектът се осъществява с финансиране по оперативната програма "Транспорт" и от националния бюджет. Със средства на програмата се изграждат общо 65,62 километра.

42% от дейностите по Лот 1 са изпълнени, а по Лот 2 – 72%. Ако се наложат допълнителни ремонтни работи, възникнали в процеса на изграждането на автомагистралата, крайният срок на завършването ѝ трябва да бъде март 2015 г., обясни Терзиева.

По думите ѝ усилията ще бъдат насочени към поне частично отваряне на Лот 1, за да бъде улеснен трафикът. "Целта е да се вместим в разумните срокове на оперативна програма "Транспорт", обясни регионалният министър, предаде БТА.

Изграждането на магистралата се е забавило с десет месеца заради археологически разкопки, преди Терзиева да встъпи в длъжност, отбеляза тя. По думите ѝ първата им задача е била да постигнат договореност с археолозите, които през август щели да приключат работата си.

Като причина за забавянето на строителството на автомагистралата тя посочи още липсата на подземен кадастър.

Водещи

Най-четени