Община Бургас получи терен за строеж на многофункционална зала 30.04 | 14:00

Имотът е с обща площ от 8 234 кв. м.

От Момчил Лалев

Правителството предостави на община Бургас терен в ж. к. "Изгрев”, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Имотът е отнет от Министерството на отбраната и е с обща площ от 8 234 кв. м. На него местната власт ще има възможност да изгради многофункционален спортен и бизнес център "Арена Бургас".

Друг освободен от военните имот беше даден на община Велико Търново. Сградата на ул. "Стара планина” №22 в града е в груб строеж и ще бъде използвана за разширение на съществуваща детска градина. Средствата за довършването й ще бъдат осигурени от местната власт.

Отново в имоти с отпаднала необходимост за Българската армия, община Горна Оряховица ще има възможност да изгради логистични паркове, интермодален терминал за обработка на стоки и товари от въздушен, жп и сухопътен транспорт, както и зони за транспорт на туристи.

Терените са с площ над 306 дка, застроени с 58 сгради, се намират в близост до летище Горна Оряховица. Община Горна Оряховица получава още един имот – в землището на с. Правда.

Предоставянето на терена от 25 дка и 11 сгради ще позволи развитие в района на селски и културен туризъм, тъй като в околностите на Правда се намират неолитно селище и редица природни и исторически забележителности.

Община Стралджа получи безвъзмездно правото на собственост върху имот със застроена площ 171 кв. м на ул. "Хемус” №29 в града. Сградата от години се ползва за библиотека, която се поддържа и ремонтира единствено с общински средства.

На община Борово беше прехвърлено правото на собственост върху имота на ул. ,,Първи май”. Теренът от 5 дка е необходим на местната власт за създаване на места за отдих, предназначени за хора със здравни и социални проблеми, ползващи услугите на Център за социална рехабилитация и интеграция "Детелина”, уточняват от правителствената пресслужба.

Водещи

Най-четени