Олигархът Прокопиев обикаля телевизиите да се обяснява за "опорните точки" 16.05 | 09:44

Бизнесменът не се спря - в рамките на няколко часа се появи в два сутрешни блока, за да се оправдава

От iNews.bg

Олигархът Иво Прокопиев обикновено не обича публичност и не дава често-често интервюта. Но всяко правило си има изключение - в петъчната сутрин бизнесменът си навакса пропуснатите интервюта за години напред, като успя за час-два да обиколи няколко телевизии.

Първо се появи в ефира на bTV, за да се обяснява за изпратено до журналистите от вестниците му "Дневник" и "Капитал" писмо с "опорни точки". В мейл до служителите в медийната му група "Икономедиа” и близки до нея сайтове той дава инструкции да се пише в защита на енергоразпределителните дружества, защото "имало кампания срещу тях".

Там си призна, че мейлът не е бил предназначен за публикувано и че всъщност има лични интереси във ВЕИ-тата и отнемането на лицензите на ЕРП-тата. Явно това не бе достатъчно за Иво Прокопиев, който след това се появи и в ефира на Нова телевизия, където отново се опита да се оправдае.

"Според мен принципите и идеята в писмото са верни. Това е обичайна работна кореспонденция, а реакцията на управляващите, която виждаме означава, че сценарият в писмото е верен".

Прокопиев дори се почувства обиден, че го наричат "адвокат на ЕРП-тата", като заплака пред водещите на сутрешния блок - "Не съм адвокат на трите ЕРП, но ако им бъдат отнети лицензите на това основание, което е незаконно, това би струвало много скъпо на всички, включително и на данъкоплатците."

"Има един принципен проблем, който аз съм видял, че става много голям и  съм си казал мнението. Най-голямото доказателство, че това не е някакво задкулисие, е, че 3/4 от тази кореспонденция изобщо не е публикувана", продължи да повтаря своята мандра Прокопиев, която вече веднъж бе заявена в ефира на друга телевизия.

Водещи

Най-четени