Орешарски: Важно е да разширим икономическите отношения между България и Израел 31.03 | 18:10

Работим за подобряване на условията за правене на бизнес у нас, отбеляза премиерът

От Момчил Лалев

Важно е да разширим отличните политически отношения между България и Израел с подобряващи се икономически. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с представители на Американския еврейски дистрибуционен комитет (JDC).

Той изтъкна работата на кабинета за подобряване на условията за правене на бизнес в България и амбициозния план за отмяна на административни пречки. Министър-председателят акцентира и върху данъчното облагане в страната, което е привлекателно за инвеститорите.

"Друго преимущество е, че приемаме чуждите инвеститори като местни. Имаме еднакво отношение", заяви премиерът Орешарски, цитиран от правителствената пресслужба.

Министър-председателят заяви още, че българските евреи са интегрирани в българското обществото.

"В трудни времена нашият народ е показал, че еврейската общност е част от него", подчерта Орешарски.

Представителите на Американския еврейски дистрибуционен комитет проявиха интерес към работата на правителството в социалната сфера.

Министър-председателят акцентира върху стремежа на кабинета да води по-активна социална политика.

Заместник министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров запозна гостите с активните мерки на държавата по отношение на пазара на труда, както и с работата по процеса на деинституционализация на грижата за деца. Той отбеляза сътрудничеството с работодателските организации, със синдикатите и с бизнеса.

Най-четени