Орешарски: Икономическият растеж е от първостепенно значение 30.04 | 18:30

Работим по нов закон за инвестициите, обяви премиерът

От Момчил Лалев

Целта, която си поставихме в икономиката, беше да стимулираме развитието. Без да възстановим темповете на икономически растеж, не може да решим другите проблеми. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на срещата си с представители на бизнеса в област Бургас.

Той посочи, че желанието на правителството за рязко подобряване на средата за правене на бизнес е съпроводено с мерки като разплащане на заварени стари задължения и връщане на ДДС, намаляване на административните тежести върху бизнеса и гражданите, промяна в законодателството, борба с корупцията.

"Имаме амбицията през тази година да идентифицираме поне още 100 мерки, които да подобрят бизнес климата. Работим по нов Закон за инвестициите, както и за усъвършенстване на публично-частното партньорство”, заяви премиерът Орешарски, цитиран от правителствената пресслужба.

Той допълни, че ефективната борба с корупцията е превенцията, която трябва да отстрани предпоставките за това явление.

Премиерът Орешарски изтъкна и желанието на правителството да води балансирана регионална политика.

"Не ни интересува цветът на кметовете, а това, че те са най-близо до хората. С тях имаме обща цел и тя е подобряване на благосъстоянието на гражданите и по-добри публични услуги”, подчерта още премиерът Орешарски.

Водещи

Най-четени