Отпускат 1 млн. лв. за общинските администрации 22.01 | 17:15

Проекти се приемат до 29 март

От Ралица Стоянова

Отпускат 1 млн. лева по Оперативна програма "Административен капацитет” (ОПАК) за общинските администрации.

Със средствата ще бъдат финансирани проекти за оптимизиране на структурата на общинските администрации за постигане на по-голяма ефективност и избягване на дублиращи се функции.

Предвидената минимална стойност на проектите е 20 000 лв., а максималният праг е 90 000 лв., информират от финансовото министерство. 

Допустими дейности за финансиране са например: функционални анализи; разработване на предложения за промени в нормативни, стратегически и други документи; дейности за оптимизиране на структурите и преразпределяне на функции и дейности с цел избягване на дублиране, постигане на по-висока ефективност, ефикасност и икономичност; дейности за подобряване на организацията, работните процеси и координацията в рамките на една административна структура; дейности за мониторинг и преглед на изпълнението на резултатите от функционалните анализи и др.

Проектите трябва да бъдат реализирани в рамките на една година. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 29 март 2013 г. (петък), 17.30 часа. 

Водещи

Най-четени