Още един мол в София през октомври 2013 г. 03.04 | 16:24

В търговския център до IKEA ще бъдат инвестирани общо 120 млн. евро

От Ралица Стоянова

Поредният голям търговски център в столицата ще бъде отворен през октомври догодина, съобщава Econ.bg. Молът се нарича Sofia Ring Mall и ще се намира до мебелния магазин IKEA на Околовръстното шосе на София.

По информация на дружеството инвеститор "София Саут Ринг Мол” вложението в проекта възлиза на 120 млн. евро. Средствата включват закупената земя и съпътстващата инфраструктура, зелените площи и свързващите пътища.

Общата площ на мола е 172 хил. кв. м, като от тях под наем ще се отдават 69 хил. кв. м, разположени на три етажа.

До момента са подписани договори за наем за 40% от площите, съобщи Иглика Йорданова, мениджър "Търговски площи” в Colliers България - консултантската компания на обекта. Сред наемателите, с който са подписани договори, са "Пикадили”, "Техномаркет”, Мебелна къща "Явор”, Cine’Grand (компанията, която ще изгражда мултиплекса) и модната компания New Look, чийто магазин ще заема площ от 850 кв. м.

На въпрос на Econ.bg как смята, че ще се позиционира Sofia Ring Mall на пазара и дали не се притесняват от пренасищане, след като в София вече има няколко мола, а други са в процес на строеж, Йорданова заяви, че новият търговски център ще бъде "различен от останалите". Според нея той ще бъде успешен заради концепцията, локацията и добрите си партньори.

Също догодина към съществуващите в момента молове в София ще се добавят още два, ако се съди по досега обявените инвестиционни планове за града. Това са "Парадайз център” на бул. "Черни връх” и "България мол" на бул. "България". С тях и Sofia Ring Mall общата модерна търговска площ в столицата ще нарасне почти двойно.

Още материали за имоти от Econ.bg:

"Лукойл Нефтохим" продава непроизводствени имоти

Търсенето на логистични площи се активизира, предлагането е ограничено

Руски милиардер ще строи хотели в България

Водещи

Най-четени