Пешеходен мост над „Цариградско шосе“ ще краси столицата 26.08 | 11:10

Съоръжението ще свързва булеварда със "София Тех Парк"

От Симеон Досев

Пешеходен мост над столичния бул. "Цариградско шосе" ще се превърна в една от новите забележителности на града. "София Тех Парк" АД вече обяви конкурс за концепцията на съоръжението, което ще оформя входа на първия Научно-технически парк.

Сградата, в която освен парка ще се помещава и експериментариума, е сред елементите, насочени за широката публика. В нея ще има интерактивен музей, в който децата ще могат да се докоснат до науката и технологиите чрез различни игри и филми. Ще бъдат изградени и специални минималаборатории, водени от университетски преподаватели, студенти и представители на бизнеса.

Пешеходният мост ще осигурява връзките между спирките на градския транспорт от двете страни на булеварда и сградата на експериментариума. Съоръжението ще бъде и основният пешеходен подход към технологичния парк.

В конкурса за визията на моста могат да участват както български, така и чуждестранни лице, информира вестник "Класа". Допуснатите до класиране проекти ще бъдат представени и гласувани пред членове на специално жури. Крайният срок за участие е 19 септември.

Водещи

Най-четени