Плащаме лихви само при просрочване на изравнителната сметка за парно 04.02 | 11:53

Досега те се трупаха и при прогнозните месечни фактури

От Десислава Маданска

Лихви по сметката за парно ще се дължат само при забавено плащане на изравнителната сметка. Това предвиждат новите общи условия на "Топлофикация София", които бяха одобрени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). В момента лихви се заплащат и при пресрочване на прогнозните месечни фактури.

30-дневният срок за плащане ще тече не от последния ден на отчетния период, а след публикуването на задължението към дружеството на страницата в интернет.

Наемателите на имоти с парно в София също вече ще могат да са клиенти на столичното парно. За целта е нужно нотариално заверено съгласие на собственика, информира bTV. Клиентите могат да искат и междинен отчет срещу заплащане.

Решението за новите правила за "Топлофикация София” са публикувани на сайта на ДКЕВР след закрито заседание въпреки възраженията на дружеството.

"В настоящия случай комисията счита, че общите условия следва да бъдат одобрени съобразно дадените указания, тъй като са в защита на интересите на клиентите на дружеството", пише в решението на регулатора.

То може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Водещи

Най-четени