Пловдивският панаир кани китайски инвеститори 21.06 | 12:20

Панаирните палати в Пловдив и Хонконг обмислят общи инициативи

От Елена Коцева

След няколко дни в Пловдив ще пристигне Клиф Уолъс, изпълнителен директор на конгресния и изложбен център в Хонконг.

Целта на визитата му е да разгледа Пловдивския панаир и да осъществи срещи с мениджърския екип, за да се договорят общи инициативи между панаирните палати, които да подпомогнат и улеснят китайските инвеститори.

До този момент неведнъж китайски инвеститори са заявявали интерес да развиват бизнес в България и на Балканския полуостров, припомнят от УС на Пловдивския панаир.

Клиф Уолъс е и председател на "Hong Kong – Shanghai Venue Management (Zhengzhou)", компания, отговаряща за управлението и дейността на Международния изложбен и конгресен център в Женжоу, провинция Хенан, Китай. Той оглавява и "Shenyang New World Expo", която създава нов панаирен център в Шънян, столицата на китайската провинция Ляонин.

Уолъс е бивш президент на Международната асоциация на изложбената индустрия UFI, най-авторитетната световна организация в бранша, и носител на Златния приз за забележителни заслуги към панаирната дейност.

В момента работи в Управителния съвет на Международната асоциация на мениджърите на комплекси (IAAM) и е неин пратеник в Китай. Член на Управителния съвет на Държавната организация за деловия туризъм (MICE) на Хонконг.

Клиф Уолъс ще гостува на 26 юни и в Хисар, където ще разгледа СПА комплекса, исторически забележителности и розова градина.

Водещи

Най-четени