Съдът взе Пловдивския панаир от държавата 11.07 | 16:12

Апелативният съд в Пловдив си произнесе в полза на Георги Гергов след жалба

От Деляна Петкова

Апелативният съд в Пловдив е отменил решението на Окръжния съд, с което собствеността върху "Международен панаир Пловдив" е върната на държавата. Това съобщиха от пресцентъра на съда, цитирани от БТА.

До решението на апелативните магистрати се стигна, след като собственикът на панаира Георги Гергов обжалва решението на Окръжния съд.

Според Апелативния съд в Пловдив двете увеличения на капитала на панаира, с които "Пълдинтур инвест" е станал собственик на над 50% от капитала на дружеството, са законни. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

iNews припомня, че в края на януари 2011 година Окръжният съд в Пловдив постанови за несъществуващи увеличавания на дяловете в дружеството през 2006 и 2007 година. Точно с помощта на този похват държавата изгуби мажоритарния си дял в "Международен панаир Пловдив" АД.

През април 2010 година от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма заведоха дело в Окръжния съд относно тези действия. Решението на съдиите месеци по-късно беше, че действията за увеличение на капитала са незаконни и панаирът трябва да бъде върнат в ръцете на държавата.

Още тогава министърът на икономиката Трайчо Трайков коментира, че не бърза да се радва, защото решението на съда може да бъде обжалвано.

Водещи

Най-четени