Последната отсечка на "Тракия" се бави 27.02 | 16:39

Павлова не гарантира, че аутобанът ще бъде готов до юни

От Ралица Стоянова

Има забавяне в темповете на работа по лот 4 на магистрала "Тракия". Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова при подписване на договор за проектиране и строителство на лот 2 на "Струма”, информира агенция "Фокус”.

За забавянето е докладвано при последните проверки на Агенция "Пътна инфраструктура”, посочи Павлова. Изпратени са необходимите, съгласно договора, писма за това изпълнителят да се мобилизира.

"В противен случай ще се активират конкретни санкции и неустойки за дните на забавяне. Той има възможност да ги навакса и компенсира. От договорна гледна точка изпълнителят има срок да завърши магистралата до 1 юни. Дали ще се случи, не мога да кажа”, добави Павлова.

Лот 4 е най-дългият от магистралата. Той е близо 49 км и е най-трудния за изпълнение участък. Сложността идва от ниския терен. Има около 23 подлези и надлези и три моста на Мараш, Мочурица и Тунджа.

Вчера (27 февруари) стана ясно, че ЕК е одобрила отпускането на 274 млн. евро за магистрала "Струма". Добрата новина подобри здравето на премиера Бойко Борисов.

Водещи