Правителството не е обсъждало параметри за приватизацията на "Булгартабак" 03.06 | 09:50

Сделката е в ръцете на Агенцията по приватизация

От Деляна Петкова

Министерският съвет не е обсъждал параметрите на сделката за приватизацията на "Булгартабак”, стана ясно по време парламентарния контрол днес.

Въпрос относно приватизацията на дружеството задоха от ПГ на Коалиция за България. Отговорът на премиера Бойко Борисов гласеше, че стратегията за приватизация на "Булгартабак холдинг” е била приета на 10 декември 2003 година, предаде Агенция "Фокус".

С изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол Тройната коалиция е извадила "Булгартабак холдинг” от списъка за приватизация, коментира още премиерът и допълни, че така е отпаднало изискването "Булгартабак Холдинг” да се приватизира според изискванията на стратегията, приета от парламента. 

Сега Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е единственият компетентен орган, който може да осъществи приватизацията на дружеството.

Бойко Борисов заяви още, че нито един от членовете на Надзорния съвет на Агенцията за приватизацията и следприватизационен контрол не е гласувал против сделката за приватизация.

Водещи

Най-четени