Продават 79.81% от капитала на "Булгартабак Холдинг" 26.04 | 12:08

Има трима стратегически инвеститора за холдинга*

От Деляна Петкова

Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол обявява конкурс за продажбата на 79,81 процента от капитала на "Булгартабак Холдинг" или общо 5 881 380 акции.

Към дружеството интерес появяват поне трима стратегически и още толкова финансови инвеститори, съобщи Емил Караниколов, директор на агенцията, цитиран от БТА. 

"Тримата стратегически инвеститора са KT&G, Philip Morris и Japan Tobacco. Има още три големи фирми, които може да проявят интерес, но все още не е ясно дали отговорят на условията на конкурса", допълни Кaраниколов

Депозитът за участие в процедурата е 10 млн. евро и се внася в срок до 15,00 часа на 110-я ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник. Очаква се решението да бъде обнародвано на 10 май.

Цена на дела на холдинга, пуснат в продажба, не беше официално обявена.

Припомняме ви, че приватизацията на холдинга се дискутира от няколко години. През септември 2010 година правителството официално одобри "Ситигруп" за консултант по сделката. Проучванията на банката показват, че има интерес към компанията, която реализира печалба от над 17 млн. лева през миналата година.

*Статията е актуализирана към 14.00 часа.

Водещи