Превозвачите изчакват с протестите 25.04 | 13:03

Договорените мерки обаче трябва да се приложат в пълния си обем

От Елена Коцева

На 28 април браншовите организации няма да се включат в протеста, организиран от гражданското движение "Сила”.

Това каза Койчо Русев, председател на Съюзa на организациите в автомобилния транспорт (СОАТ) и Националната транспортна камара цитиран от агенция "Фокус”.

 "Протести ще има, ако това, което се договорихме и за което си сложиха подписите всички участници от Народното събрание, Министерството на финансите, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и превозвачите не се изпълни”, заяви Русев. 

По думите му проблемът с цените на горивата не намира решение дълго време поради нежеланието на някои от чиновниците да изпълнят мерките, договорени между превозвачите и министър-председателя Бойко Борисов.

След последните разговори с правителството превозвачите се надяват, че мерките ще дадат резултат в рамките на месец и половина – два. 

"Ако мерките не се приложат в обема, в който е записано и за който сме разговаряли, тогава ситуацията ще бъде друга и трудно ще можем да въздействаме на превозвачите от нашите организации да не участват в протести”, предупреди Русев. 

Очакването е за намаление с 20 ст. на цените на горивата до около месец и половина - два спрямо първоначалната цена от 2,50 лв.”, каза Русев.

Водещи