Превозвачите протестират - блокират столицата 27.04 | 20:52

Протестът срещу високите цени на горивата има за цел да блокира столицата утре

От Кремена Бедерева

Протестът срещу високите цени на горивата има за цел да блокира столицата утре. Това каза пред Агенция "Фокус” Славян Желязков от гражданско сдружение "Сила”, които са сред организаторите на протеста.

Протестът срещу високите цени на горивата в София ще започне от четири пункта утре в 15 часа.

"Има четири точки, в които ще се събираме, след това ще тръгнем по улиците и на място ще се разбере какво ще се прави. Очакваме да дойдат хора и от други градове, от тези които са в близост до София”, допълни Желязков. По думите му – се очаква около 1500 – 2000 коли да дойдат.

"Ще се кара с бавна скорост от 5-10 км. из цяла София, като целта е да я блокираме. Не знам какво ще блокираме – каквото му дойде на народа от вътре. Понеже се очаква времето да бъде лошо, все пак се надявам да се съберат хората”, посочи Желязков.

Протестът срещу високите цени на горивата ще започне на четири основни пункта, от които ще тръгнат - паркинга на магазин "Метро” в жк. "Люлин”; паркинга на същата верига магазини на "Цариградско шосе"; паркинга пред Националния исторически музей в "Бояна" и на паркинга на магазин "Баумакс”.

iNews припомня, че миналият месец на няколко пъти превозвачите организираха протести заради високите цени на горивата.

Паралелно с това граждани се самоорганизираха в социалните мрежи също за протести, които се провеждат в неделя в различни градове на страната.

Водещи

Най-четени