Президентът на ЮФИ: Кризата ще продължи още няколко години 23.09 | 14:19

"За Европа няма положителни очаквания", смята Ари Бриенен

От Кремена Бедерева

Оптимистичните прогнози за бърз изход от кризата отстъпват място на реалистичните, които показват, че тя ще продължи още няколко години, а най-тежко е положението в Европа.

Това сочат резултатите от проучването "Глобален барометър" на Международната асоциация на изложбената индустрия (ЮФИ). Те бяха представени от президента на организацията Ари Бриенен на пресконференция в Международен панаир Пловдив.

"Повечето фирми не смятат, че кризата е отминала, за Европа няма положителни очаквания. Развиващите се пазари са в Южна Америка и Азия", добави той. Президентът на ЮФИ е специален гост за честването на 120-годишнината на националния изложбен център на България.

Кулминацията на юбилейните прояви ще бъде по време на 68-ия Международен технически панаир. Той ще бъде открит от министър-председателя Бойко Борисов на 24 септември и ще продължи до 29 септември 2012 година. Международен панаир Пловдив е дългогодишен и много важен член на нашата асоциация, подчерта президентът на ЮФИ. Тя обединява над 600 изложбени центъра, партньори и сдружения от 86 държави, а Пловдив е сред най- старите, тъй като е приет през 1936 година.

Най-четени