Проверяват строителството на АМ "Струма" 11.01 | 07:11

Стойността на проекта е 58 534 000 лв. без ДДС

От Ивайло Ачев

Проверка на строителните дейности по Лот 1 на Автомагистрала "Струма" в участъка Долна Диканя – Дупница ще извършат днес (11 януари) премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщава пресслужбата на Министерския съвет.

На строежа двамата ще разгледат археологическите находки, констатирани в участъка Долна Диканя - Дупница и ще се срещнат с археолози и представители на фирмата-строител на обекта.

Строителството на 17-километровия участък стартира на 1 октомври миналата година и се извършва от Консорциум "Струма 1". Стойността на проекта е 58 534 000 лв. без ДДС. Обектът ще бъде изграден с финансовата подкрепа на ОП "Транспорт".

Автомагистрала "Струма” е част от Транс-европейската транспортна мрежа по направление на Общоевропейски транспортен коридор ІV в отсечката от пътен възел "Даскалово” до ГКПП Кулата. По магистрала "Струма" се осъществява пътният трафик за Гърция.

iNews припомня, че преди дни премиерът заедно с с министър Лиляна Павлова и вицепремиера Симеон Дянков, откриха новия пътен възел от Лот 3. Премиерът и неговите министри направиха пълна инспекция на цялото трасе на автомагистрала "Тракия”.

Два месеца по-рано ще приключи строителството на Лот 3 от автомагистралата. Затова се ангажираха пред министър-председателя гръцките изпълнители на обекта.

Водещи

Най-четени